NOVA SPECIJALNA RADIONICA LONČARSTVA

Ova SPECIJALNA RADIONICA namijenjena je za potpune početnike i polaznike sa iskustvom u oblikovanju, svih dobi (radionica NIJE namijenjena djeci predškolske dobi). Sav potrebni alat i materijali za rad su osigurani. 

📌 Trajanje jedne radionice: 7 sati (dva dolaska)
📌 Termin: Nedjelja 26.03. (09:00-13:00h) i nedjelja 02.04. (09:00-12:00h)
📌 Lokacija: Atelier Sellier zapad – Trebež 20
📌 Cijena radionice po osobi: 80 €
📌 Sav materijal i alat su osigurani (kiparski alati, glina, keramičarsko pečenje, glazura, završno pečenje)
📌 Edukator: prof. Karlo Ris, mag.art.

Glina je prirodni materijal koji potječe iz zemlje te se pronalazi i koristi diljem svijeta. Najraniji primjeri glinenih posuda su stari 16 tisuća godina te time glina predstavlja jedan od najstarijih materijala u upotrebi. Na ovoj specijalnoj radionici pružamo uvod u čaroban i kompleksan svijet gline. Naš stručni edukator će demonstrirati neke od najjednostavnijih procesa pripreme i oblikovanja gline rukom kako su to radili tisućama godina prije izuma lončarskog kola.

Na prvom dolasku na radionicu polaznici će oblikovati predmete tehnikama modeliranja, valjanja i savijanja, formiranja stijenke nadogradnjom, te izdubljivanja, a koje ćemo potom ispeći u keramičarskoj peći te ih tako ovjekovječiti. Druga radionica odnosit će se na ukrašavanje predmeta nakon biskvitnog paljenja upotrebom glazura koje će oživiti keramiku i ujedno pripremiti predmete za upotrebu. Nakon završene radionice predmet se ponovno peče u kreamičarskoj peći i nekoliko dana poslije moći ćete preuzeti vaše unikatne ukrasne predmete i ponijeti kući 🙂

Glina kao materijal ima jedinstven i intiman pristup koji nas tjera da se koncentriramo i budemo u trenutku te tako ima meditativan učinak. Rukovanje glinom je jednostavan proces koji svatko može naučiti i ne zahtijeva prethodno poznavanje materijala, ali koji će iz vas izvući vašu unutarnju kreativnu nit i pobuditi želju za stvaranjem. Promišljanjem i stvaranjem predmeta koji će nam krasiti dom ili koje ćemo upotrebljavati stavljamo konstruktivni, ali fleksibilni cilj koji nam omogućava širok spektar pristupa
i mogućnosti u izradi. Cilj radionice je upoznati se s materijalom, eksperimentirati te otkriti koje tehnike su prikladne za vaš kreativni izričaj.

Vidimo se na radionici! 🙂