Specijalni tečaj slikanja akrilom Robert Sedlar

SPECIJALNI TEČAJ SLIKANJA AKRILOM

Kao slikarska tehnika, akrilne su boje u praktičnoj upotrebi tek od 50-tih godina prošlog stoljeća, a među umjetnicima koji su se prvi odvažili koristiti tada novu tehniku je i veliki američki slikar Jackson Pollock. Akrilne boje vrlo su svestrane i prilagodljive različitim idejama gradnje slike. Za razliku od uljanih brzo se suše zbog čega omogućuju brže slikanje, a zbog svoje postojanosti i čvrstoće nisu toliko osjetljive na vanjske atmosferilije (promjenu temperature, svjetlost, isl.). Kao tehnika akril je idealan za početnike u slikanju jer zbog bržeg sušenja omogućuje stalne prepravke dodavanjem novih slojeva.

Na tečaju slikanja akrilikom, kroz četiri termina (svaki u trajanju od dva sata), učiti ćemo kako postupno postaviti sliku u slojevima – od postavljanja temeljnog crteža, postavljanja lokalnih boja, razrade slike u plohama te završnom akcentiranju. Osim toga polaznici će dobiti i niz uputa za korištenje i održavanje pribora za slikanje akrilom kao i pojedinačnu pomoć za savladavanje pojedinog motiva.

Škola osigurava daske, stolove, štafelaje, a ostale materijale polaznici nose sami po dogovoru sa edukatorima.
Potrebni materijali za rad na ovom tečaju:

Slikarsko platno formata 30x40cm
Set akrilnih boja
Kistovi za akrilne boje
Krpa za brisanje kistova
Prijanjajuća plastična kuhinjska folija (za paletu)

Vidimo se na specijaliziranom ubrzanom tečaju slikanja akrilom!

 

PRIJAVITE SE!

Ispunjavanjem obrasca i odabirom željenog termina prijavljujete se na tečaj. Sve informacije Vam šaljemo odmah nakon što zaprimimo vašu prijavu.

Upišite ime i prezime...

Cijena tečaja slikanja akrilom u REDOVNOJ SEZONI:

Cijena tečaja LJETO 2024. (4 dolaska / 8 sati):

Facebook