Tečaj kaligrafije Atelier Sellier

Tečaj kaligrafije

Tečaj kaligrafije ili lijepog pisanja NOVI je tečaj u našoj ponudi! Na ovome tečaju polaznici se upoznaju sa različitim vrstama latiničnog pisma kroz povijest te razvijaju vještinu ispisivanja slova. Rukopis je oblikovanje pisma svojstveno pojedincu. Vještina kaligrafije sastoji se u pravilnoj izvedbi slova, njihovu skladu i rasporedu. Osobito je cijenjena u arapskim zemljama i u Kini, gdje je uzdignuta na razinu umjetnosti. U europskim zemljama svako je pojedino pismo razvilo estetska pravila izvedbe.
Na ovom tečaju polaznici će naučiti osnove oblikovanja pisama Staroga vijeka (Kvadratike, Rustike, Uncijale i Poluuncijale), srednjovjekovnih pisama Karoline i Gotike te će razvijati vlastita pisma slobodnih poteza.

Na ovome tečaju polaznici će naučiti ispisivati deset pisama (ispisivanje i usavršavanje pojedinog pisma traje mjesec dana - od početnog uvježbavanja poteza do završnog programa u kojem polaznici ispisuju stranicu teksta). Ispisivanje slova pobuđuje kreativnost, osvještava pedantnost i strpljivost te ima terapijski učinak. Kaligrafija se može primijeniti u izradi plakata, čestitki, diploma, potvrda i pozivnica te poslužiti kao originalan poklon. Tečaj je namijenjen djeci viših razreda osnovne škole, srednjoškolcima, odraslima i umirovljenicima.

Materijali za rad nisu uključeni u tečaj, a polaznici za tečaj trebaju nabaviti bilježnicu s kvadratićima za uvježbavanje poteza, tesarske olovke, ravno rezana kaligrafska (ato) pera različitih širina, olovku, tuševe u bojama, papire za ispisivanje teksta te papire za uvježbavanje poteza.

 

Pisma koja učimo na tečaju kaligrafije:

KVADRATIKA
RUSTIKA
UNCIJALA
POLUUNCIJALA
PISMA KAROLINE
PISMA GOTIKE
VLASTITA PISMA SLOBODNIH POTEZA

Cijene tečaja u REDOVNOJ SEZONI za 1 MJESEC:

Facebook