Specijalni tečaj keramike Robert Sedlar

DOBRODOŠLI u SVIJET KERAMIKE!

Na SPECIJALNOM TEČAJU KERAMIKE polaznici oblikuju ukrasne predmete tehnikama modeliranja, valjanja i savijanja, formiranja stijenke nadogradnjom, te izdubljivanja. Radovi se nakon sušenja bruse, nanose se poglazurne boje i nakon toga slijedi prvo keramičarsko pečenje. Nakon pečenja predmeti se glaziraju i ponovno se peku u keramičarskoj peći. Nakon zavšnog pečenja vaše unikatne ukrasne predmete moći ćete preuzeti i ponijeti kući. 🙂

Tečaj keramike traje ukupno 12 sati, a dolazi se u 6 termina po 2 puna sata.

Materijali koje koristimo na tečaju keramike:

- Glina
- Podglazurne boje
- Glazure
- Podloge za modeliranje
- Alati za modeliranje
- Kalupi

Predmeti koje izrađujemo na tečaju keramike:

- Glinene posude i odgovarajući poklopci za posude
- Teglice za cvijeće i odgovarajući tanjurići za teglice
- Ukrasne šalice i tanjurići 
- Posude sa drškom

Glina je prirodni materijal koji potječe iz zemlje te se pronalazi i koristi diljem svijeta. Najraniji primjeri glinenih posuda su stari 16 tisuća godina te time glina predstavlja jedan od najstarijih materijala u upotrebi. Na ovom specijalnom tečaju pružamo uvod u čaroban i kompleksan svijet gline. Naš stručni edukator će demonstrirati neke od najjednostavnijih procesa pripreme i oblikovanja gline rukom kako su to radili tisućama godina prije izuma lončarskog kola.

Glina kao materijal ima jedinstven i intiman pristup koji nas tjera da se koncentriramo i budemo u trenutku te tako ima meditativan učinak. Rukovanje glinom je jednostavan proces koji svatko može naučiti i ne zahtijeva prethodno poznavanje materijala, ali koji će iz vas izvući vašu unutarnju kreativnu nit i pobuditi želju za stvaranjem. Promišljanjem i stvaranjem predmeta koji će nam krasiti dom ili koje ćemo upotrebljavati stavljamo konstruktivni, ali fleksibilni cilj koji nam omogućava širok spektar pristupa i mogućnosti u izradi. Cilj ovog specijalnog tečaja je upoznati se s materijalom, eksperimentirati te otkriti koje tehnike su prikladne za vaš kreativni izričaj i na kraju stvoriti vlastite ukrasne predmete koje ćete moći koristiti u kućanstvu.

Vidimo se na specijalnom tečaju keramike u Atelieru Sellier!

UPISI SU U TIJEKU!

Materijali koje koristimo na tečaju keramike:

GLINA
PODGLAZURE I GLAZURE
PODLOGE ZA MODELIRANJE
ALATI ZA MODELIRANJE
KALUPI

PRIJAVITE SE!

Ispunjavanjem obrasca prijavljujete se na tečaj. Sve informacije Vam šaljemo na mail nakon što zaprimimo vašu prijavu.

Upišite ime i prezime...

Cijena tečaja keramike:

Facebook