Specijalni tečaj botaničke ilustracije Robert Sedlar

SPECIJALNI TEČAJ BOTANIČKE ILUSTRACIJE

Botanička ilustracija je posebna grana umjetnosti koja se bavi detaljnim prikazima biljnih vrsta, njihovim dijelovima (list, cvijet, stabljika, korijen, plod, sjemenka), obično u tehnici akvarela. Cilj je ilustrirati što vjerniji prikaz biljke sa svim njenim dijelovima koji služi kao pomoć pri klasifikaciji i proučavanju biljnih vrsta, što znači da ilustracija mora biti što je moguće više znanstveno precizna. Pri tome ne treba zaboraviti ni njenu umjetničku komponentu koja se ipak manje koncentrira na finim detaljima.

Ovaj specijalizirani tečaj je koncipiran kroz 4 termina po 2 sata, a kroz tečaj prolazimo uvod u samu tehniku rada, korištenje akvarela kroz par botaničkih vježbi (mokro-suho, mokro-mokro, potrebno vrijeme sušenja, intenzitet boje, potrebni kistovi), izrada color chart-a (većinom koncentracija na zeleno/smeđim tonovima te kako ih dobiti miješanjem osnovnih boja), odabir motiva (sami birate biljku koju želite ilustrirati), izrada skice te završno – izrada botaničkog prikaza odabrane biljke (botanička ilustracija sa pripadajućim latinskim nazivom). Sama ilustracija može biti više ili manje detaljna, a za što realniji prikaz biljke koristiti ćemo i drvene bojice koje će u kombinaciji sa akvarelom dati što realniji/precizniji prikaz biljke.

Škola osigurava daske, stolove, štafelaje, a ostale materijale polaznici nose sami po dogovoru sa edukatorima.
Potrebni materijali za rad na ovom tečaju:

Papiri za akvarel (300 gramski) ili akvarel blok papira
Set akvarel boja 
Kistovi za akvarel - okrugli (3 kom: 1 tanki kist, 1 kist srednje debljjine i 1 najdeblji kist)
~ Paleta
~ Čaša za vodu

Vidimo se na specijalnom ubrzanom tečaju botaničke ilustracije!

 

PRIJAVITE SE!

Ispunjavanjem obrasca i odabirom željenog termina prijavljujete se na tečaj. Sve informacije Vam šaljemo odmah nakon što zaprimimo vašu prijavu.

Upišite ime i prezime...

Cijena tečaja botaničke ilustracije:

Facebook