Tečaj ilustracije za djecu Robert Sedlar

Tečaj ilustracije za djecu

Na tečaju ilustracije za djecu školske dobi učimo klasične metode izgradnje, tuširanja i koloriranja crteža. S obzirom da ilustrator ima za cilj protumačiti, dopuniti ili ukrasiti neki tekst, koncept ili pojam, kroz zadatke programa učiti ćemo kako kroz crtanje odgovoriti na takav
izazov i kreirati svoj vlastiti ilustratorski izričaj. Osnovne tehnike koje će polaznici kroz program upoznati, vježbati i usavršiti su: olovka, tuš, flomaster (fine-liner), a za koloriranje drvena bojica, vodena boja i tempera. Uz osnovne tehnike svatko od polaznika u dogovoru s edukatorom može koristiti i dodatne, posebne tehnike ukoliko su primjenjive na zadatak. Osim tehničkih aspekata crteža, na tečaju upoznajemo djela i metode svjetski poznatih umjetnika i umjetnica, ilustratora i crtača stripa. Inspiriramo se povijesnim razdobljima kao i znamenitim umjetničkim dostignućima književnosti, animiranog filma i industrije video-igara.

Pristup svakom polazniku je individualiziran te se polaznike dodatno motivira na crtanje kod kuće, i razmijenu iskustava sa kolegama u grupi.

Osnovni materijal potreban za tečaj:
- Olovka, gumica, šiljilo
- Uni-pin line drawing pen (debljina 0.5)
- A4 blok 120 str (poželjno Fabriano Sketch)

 

Tehnike koje koristimo na tečaju ilustracije za djecu:

OLOVKA
TUŠ
FLOMASTER (FINE LINER)
DRVENE BOJE
VODENE BOJE
TEMPERE

Cijene tečaja za DJECU u REDOVNOJ SEZONI za 1 MJESEC:

Cijena tečaja LJETO 2024. (4 dolaska / 8 sati):

Facebook