Specijalni tečaj kiparstva Atelier Sellier

DOBRODOŠLI u SVIJET KIPARSTVA!

Upisi na naše tečajeve kiparstva traju kroz cijelu godinu!

Cilj kiparstva je, kao i u dugim umjetničkim granama, ovladati percepcijom gledanja i zapažanja, naučiti se služiti alatom, prakticirati tehnike kiparstva uz maštu i kreativnost i ono najvažnije postići volumen, jer je kiparstvo umjetnost trodimenzionalnosti.

Naši SPECIJALNI TEČAJEVI KIPARSTVA namijenjeni su odraslima i mladima (srednjoškolska dob), a pristup u edukaciji je INDIVIDUALIZIRAN prema svakome polazniku što omogućuje brže napredovanje i usmjeravanje polaznika ovisno o njegovim ambicijama i mogućnostima.

U pondi imamo 2 modula specijalnog tečaja kiparstva:

1. POČETNI TEČAJ KIPARSTVA
2. NAPREDNI TEČAJ KIPARSTVA

POČETNI TEČAJ KIPARSTVA namijenjen je svim zainteresiranim polaznicima, a na tečaj se mogu upisati potpuni početnici. Ovaj tečaj traje ukupno 20 sati, a održava se u 10 dolazaka po 2 puna sata. Cilj početnog tečaja je polaznicima približiti kompleksan svijet kiparstva. Kroz stručno vodstvo našeg predavača polaznici će se upoznati s medijem gline koji je osnova na kojoj počivaju stoljeća kiparske tradicije. Polaznici će dobiti priliku izrađivati reljefe različitih motiva kao i izraditi jednostavne gipsane kalupe i pozitive koji će ovjekovječiti njihove kreacije.

Što radimo na početnom tečaju kiparstva?
– izrada draperije (krpa) u reljefu
– izrada kopije
– izrada autoportreta ili portreta u reljefu
– izrada kalupa i odlijeva u sadri
– reljef ili mala plastika
– lijevanje reljefa ili trodimenzionalne forme

NAPREDNI TEČAJ KIPARSTVA namijenjen je svim zainteresiranim polaznicima koji su završili naš početni tečaj kiparstva. Ovaj tečaj traje ukupno 20 sati, a održava se u 10 dolazaka po 2 puna sata. Napredni tečaj kiparstva je usmjeren ka usavršavanju vještina iz početničkog tečaja. Polaznici će naučiti izrađivati trodimenzionalne anatomske oblike te izrađivati višedijelne kalupe koji su potrebni za lijevanje takvih skulptura.

Što radimo na naprednom tečaju kiparstva?

– antički torzo u reljefu
– portret u prirodnoj veličini
– izrada višedjelnih kalupa te lijevanje skulpture galerijskog formata

UPISI SU U TIJEKU!

 

Materijali koje koristimo na tečaju kiparstva:

GLINA
GIPS
ALATI ZA MODELIRANJE

PRIJAVITE SE!

Ispunjavanjem obrasca prijavljujete se na tečaj. Sve informacije Vam šaljemo na mail nakon što zaprimimo vašu prijavu.

Upišite ime i prezime...

Cijene POČETNOG tečaja:

Cijene NAPREDNOG tečaja:

Facebook