Škola ilustracije za mlade – CHARACTER DESIGN Robert Sedlar

NOVO! Ljetna škola ILUSTRACIJE za mlade “CHARACTER DESIGN”

Program ljetne ŠKOLE ILUSTRACIJE za mlade “CHARACTER DESIGN” traje cijelo ljeto (cijeli srpanj i cijeli kolovoz) i namijenjen je djeci, mladima i odraslima. Program je fokusiran na koncipiranje i crtanje imaginarnih likova – glavnih i sporednih aktera kakve pronalazimo u stripovima, mangama, animiranim filmovima i video-igrama.

Na ovoj edukaciji učimo cjelovit proces od skiciranja olovkom, pročišćavanja crteža, tuširanja linijskog crteža te završne obrade u tonu i boji! Osim tehničke obrade crteža učimo i razmišljati kao ilustratori; razvijati i graditi vlastiti concept/ideju, odgovarati na zadane teme, upoznajemo različite žanrove i učimo kako ih uspješno pratiti na svojim crtežima, vježbamo korištenje vizualnih referenci u radu. Lekcije su prilagođene čistim početnicima kao i iskusnim crtačima. Tečaj se može pohađati korištenjem tradicionalnih tehnika (papir i olovka:) ili na tabletu sa programom za digitalno crtanje.

Program vode akademski slikari mag.art Janko Ivčić i mag.art. Vid Lončarević.

Osnovni materijali za pohađanje su osigurani i uključeni u cijenu programa. Dodatni i popratni materijal polaznici donose prema individualnom dogovoru sa edukatorima.

Raspored i pohađanje
– Program traje cijelo ljeto (cijeli srpanj i cijeli kolovoz)
– Nastava se odvija svaki utorak i svaki četvrtak u terminu 13:30 do 16:30
– Program se sastoji od 17 termina svaki u trajanju od 3 sata (dvije etape rada sa pauzom između)

Tečaj se odvija uživo na lokaciji Zrinjevac 10, a svi propušteni termini mogu se nadoknaditi na on-line terminima koji se organiziraju jednom u dva tjedna (ili češće prema portebi). U slučaju odlaska na odmor polaznik dobiva lekcije preko e-pošte u pismenom obliku ili bira opciju on-line nadoknade propuštenih termina!

Što i kako ćemo učiti:
Kroz osnovne metode skiciranja, tuširanja i koloriranja crteža upoznati ćemo se sa materijalima potrebnima za rad. Vježbat ćemo svoje vještine kroz zadatke klasičnog crtanja (basic shapes, body structure, character sketching, facial expressions, tonal value excercises, composition and environment…),. Učit ćemo kako sve možemo nacrtati ljudsko lice. Crtat ćemo stilizirane ljudske (i životinjske!) figure te učiti kako kroz korištenje vizualnih referenci poboljšati svoj početni dizajn lika. Komponirat ćemo prostore/scene iz mašte (interijer i eksterijer). Nadalje – Učit ćemo tuširati (line art), kako tonirati i kolorirati svoje crteže te planski razvijati svoje skice kako bi smo ih pretvorili u konkretne i veličanstvene ilustracije (profesionalne radove). Proučavat ćemo djela mnogih svjetski poznatih crtača, slikara i ilustratora i inspirirati se različitim djelima i kulturama svijeta za izradu naših radova.

Vidimo se na LJETNOJ ŠKOLI ILUSTRACIJE!

PRIJAVITE SE NA ŠKOLU ILUSTRACIJE ZA MLADE

Kako biste se PRIJAVILI na ŠKOLU ILUSTRACIJE ZA MLADE “CHARACTER DESIGN”, molimo ispunite obrazac za prijavu niže. Nakon što nam pošaljete prijavu kontaktirat ćemo Vas za detalje.

Za sva pitanja osigurali smo tri telefonske linije kako bismo mogli brzo i kvalitetno odgovoriti na sva vaša pitanja. Slobodno nam se obratite na 091/4411277 (Martina) / 091/4411211 (Mateja) / 091/4411257 (Luka).

 

OBRAZAC ZA PRIJAVU

Upišite ime i prezime

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Cjenik ljetne ŠKOLE ILUSTRACIJE ZA MLADE “CHARACTER DESIGN”

2X TJEDNO / 17 TERMINA 3 sata po dolasku 300 € / 2.260,35 KN

Osiguran je materijal za rad

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Plaćanje edukacija / tečajeva možete izvršiti isključivo transakcijskim putem na račun Škole crtanja i slikanja Atelier Sellier i to najkasnije 24h prije termina edukacije:

  • IBAN: HR1323600001102806716
  • Naziv firme: Sellier Art d.o.o.
  • Poštanska adresa: Dudovec 53, 10090 Zagreb
  • Poziv na broj: Upišite datum plaćanja (npr.01-06-2023)
  • Opis plaćanja: Upišite ime i prezime polaznika i naziv tečaja