Radionica keramike za odrasle Robert Sedlar

RADIONICA KERAMIKE ZA ODRASLE

Dođi na našu novu SPECIJALNU RADIONICU KERAMIKE i IZRADI SVOJ UNIKATNI UKRASNI PREDMET!

Ova SPECIJALNA RADIONICA namijenjena je za potpune početnike i polaznike sa iskustvom u oblikovanju. Sav potrebni alat i materijali za rad su osigurani.

Trajanje radionice za odrasle: 6 sati (dva dolaska po 3 sata)
Lokacija: Atelier Sellier centar (Zrinjevac 10) i zapad  (Trebež 20)
Cijena radionice po osobi: 80
Sav materijal i alat su osigurani (kiparski alati, glina, keramičarsko pečenje, glazura, završno pečenje)
Edukator: prof. Karlo Ris, mag.art.

ŠTO RADIMO NA RADIONNICI?

Na prvom dolasku polaznici će oblikovati predmete tehnikama modeliranja, valjanja i savijanja, formiranja stijenke nadogradnjom, te izdubljivanja, a koje ćemo potom ispeći u keramičarskoj peći te ih tako ovjekovječiti. Druga radionica odnosit će se na ukrašavanje predmeta nakon biskvitnog paljenja upotrebom glazura koje će oživiti keramiku i ujedno pripremiti predmete za upotrebu. Nakon završene radionice predmet se ponovno peče u kreamičarskoj peći i nekoliko dana poslije moći ćete preuzeti vaše unikatne ukrasne predmete i ponijeti kući.

Glina je prirodni materijal koji potječe iz zemlje te se pronalazi i koristi diljem svijeta. Najraniji primjeri glinenih posuda su stari 16 tisuća godina te time glina predstavlja jedan od najstarijih materijala u upotrebi. Na ovoj specijalnoj radionici pružamo uvod u čaroban i kompleksan svijet gline. Naš stručni edukator će demonstrirati neke od najjednostavnijih procesa pripreme i oblikovanja gline rukom kako su to radili tisućama godina prije izuma lončarskog kola.

Glina kao materijal ima jedinstven i intiman pristup koji nas tjera da se koncentriramo i budemo u trenutku te tako ima meditativan učinak. Rukovanje glinom je jednostavan proces koji svatko može naučiti i ne zahtijeva prethodno poznavanje materijala, ali koji će iz vas izvući vašu unutarnju kreativnu nit i pobuditi želju za stvaranjem. Promišljanjem i stvaranjem predmeta koji će nam krasiti dom ili koje ćemo upotrebljavati stavljamo konstruktivni, ali fleksibilni cilj koji nam omogućava širok spektar pristupa i mogućnosti u izradi. Cilj radionice je upoznati se s materijalom, eksperimentirati te otkriti koje tehnike su prikladne za vaš kreativni izričaj.

Vidimo se na radionicama keramike!

RADIONICA KERAMIKE ZA ODRASLE

Kako biste se PRIJAVILI na radionicu, najprije molimo ispunite prijavnicu. Nakon što nam pošaljete prijavu kontaktirat ćemo Vas za detalje oko upisa na radionicu. Vidimo se u Atelieru Sellier!

Upišite ime i prezime...

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Cjenik radionice

SAV MATERIJAL UKLJUČEN U CIJENU! 80 €

Plaćanje edukacija / tečajeva možete izvršiti isključivo transakcijskim putem na račun Škole crtanja i slikanja Atelier Sellier i to najkasnije 24h prije termina edukacije:

  • IBAN: HR1323600001102806716
  • Naziv firme: Sellier Art d.o.o.
  • Poštanska adresa: Dudovec 53, 10090 Zagreb
  • Poziv na broj: Upišite datum plaćanja (npr.01-01-2023)
  • Opis plaćanja: Upišite ime i prezime polaznika i naziv radionice