Radionica “Apstrakcija kroz meditaciju” Martina Sedlar

“APSTRAKCIJA KROZ MEDITACIJU”

Škola crtanja i slikanja Atelier Sellier predstavlja vam NOVU radionicu “Apstrakcija kroz meditaciju”.
Radionica je otvorena za sve polaznike škole crtanja i slikanja Atelier Sellier, i za sve entuzijaste koji žele naučiti nešto novo i obogatiti svoj slikarski izričaj novim idejama i novim tehnikama.

Specijalnost ove radionice je meditativni uvod koji vodi stručna voditeljica Ana Kutija. Radionicu dalje kroz apstraktno slikanje vodi naš stručni edukator Andro Grdinić.
Početak radionice započinje Pranayamom (tehnikama disanja), zatim Pmr-om (progresivno-mišićnom relaksacijom) i dubokim opuštanjem, sve dok ne dođemo do meditativnog stanja opuštenosti. Cilj meditacije je opustiti se, otvoriti put našoj vizualizaciji I kreativnosti kako bismo se dalje mogli slikarski izraziti na platnu. Radionica se nastavlja zvučnom meditacijom te apstraktnim slikanjem na većim formatima gdje ćemo na apstraktni način izraziti ono što smo vizualizirali u svojem umu dok smo meditirali. Cilj je tokom cijele radionice biti u stanju opuštenosti i slikati svoju sliku “iznutra”, a naši edukatori će se potruditi da vam ova radionica bude ugodno i lijepo iskustvo koje ćete možda kasnije i sami nastaviti prakticirati.

Poznata je činjenica kako su se i kroz povijest umjetnici “povlačili” u sebe prije samoga čina slikanja kako bi se opustili, isključili iz materijalnoga svijeta i vizualizirali ono nešto što se dalje prenosilo slikajući na platno…

ŠTO PONIJETI NA RADIONICU?
Za radionicu vam je potreban veći format papira (malo deblji papir za boju) 70x50cm ili 100x70cm, te boje (akril, tempera, pastel) te kistovi I paleta.

GDJE I KADA?
Lokacija: Škola crtanja i slikanja Atelier Sellier Zagreb Zapad, Side Košutić 2,
Termin 1: SUBOTA 12.05.2018. od 19-21h.
Termin 2: SUBOTA 09.06.2018. od 19-21h

Radionica ima ograničen broj mjesta stoga je potrebno prijaviti se na radionicu UNAPRIJED te uplatiti kotizaciju za rezervaciju mjesta u grupi. Cijena dolaska na radionicu iznosi 80 kuna za polaznike škole i 160 kuna za sve ostale koji žele prisustvovati radionici. Kotizaciju možete uplatiti osobnim dolaskom na našu adresu ili putem internet bankarstva. U slučaju premalo prijavljenih sudionika radionica se pomiče na idući datum održavanja ili vam se vraća uplaćena kotizacija. Za datume održavanja radionica redovito nas pratite na facebook i web stranicama kako biste se na vrijeme informirali o idućoj radionici.

PONEŠTO O EDUKATORIMA..

ANA KUTIJA

Sportska terapeutkinja, medicinska sestra, viša trenerica sportske rekreacije s naglaskom na implementaciju terapije u sportski trening, učiteljica multi-style Vinyasa joge (RYT 200) koju je učila u Poligonu za obuku učitelja joge YogaPRO, na kojem danas ponosno predaje! Mladim učiteljima Ana predaje Terapijsku jogu i drži radionice joge s pomagalima, a redovito vodi i Jogu Nidru te vođene zvučne aroma meditacije, uz tjedne satove klasične Hatha joge.
Redovito vodi aroma zvučne meditacije po čakrama, te Healing meditacije. Kombinira Joga Nidru sa vizualizacijama i PMR-om (progresivno mišićnom relaksacijom), te paranayamom (tehnikama disanja)

ANDRO GRDINIĆ

Edukator škole crtanja I slikanja Atelier Sellier, akademski slikar Andro Grdinić bavi se apstraktnim slikarstvom dugi niz godina. Studirao je na Likovnoj akademiji u Rimu i Likovno-pedagoškom studiju u Glasgowu. Izlaže od 2002., a samostalne izložbe je imao u Rimu i Torontu. Predavao je likovnu umjetnost u Glasgowu i Zagrebu, a od 2018. je dio tima stručnih edukatora Ateliera Sellier.

 

Cijene radionice / 120 min (2h):

Datum i vrijeme održavanja radionice:

Facebook