ART TERAPIJA Atelier Sellier

Art terapija

Likovna terapija oblik je art-terapije koja se koristi likovnim medijima kao način izražavanja. Osobitost likovnosti jest stvaralački likovni proces, sredstvo izražavanja i komunikacije. To znači da osoba kroz crtež, sliku ili skulpturu iskazuje misli, osjećaje i imaginaciju koje uglavnom ne može izraziti u razgovoru. Crtež tako često može iznenaditi jer se na površini mogu pojaviti latentne teme u vrlo konkretnom obliku.
Terapijska aktivnost stvaranja, nove spoznaje i iskustva pridonose samopotvrđivanju, jačanju samopouzdanja, harmoniziranju, rekreaciji i integraciji osobe. U radu sa djecom naglasak je na samom procesu i njegovom terapijskom učinku, a ne na likovnom proizvodu, kao rezultatu tog procesa.
Likovna terapija ne bavi se isključivo umjetničkim talentom, već poticanjem i razvojem kreativnosti, a polazi od tvrdnje da je svatko kreativan.
Na radionicama će se polaznici upoznati sa različitim tehnikama stvaralačkog procesa poput fraktalnog crteža, izrađivanja mandala, sastavljanja kolaža, špricanja boje, slikanja prstima, mrljanja boje, izrade origamija, alternativnih grafičkih tehnika i sl.
S obzirom na različit stupanj sposobnosti polaznika, likovna terapija polazi od jednostavnog korištenja likovnih sredstava i pomagala do složenih likovnih postupaka koji imaju elemente radnog procesa. Teme radionica i datume održavanja redovito pratite na našim stranicama.

Radionice su otvorene za odrasle, umirovljenike i djecu (srednja školska dob).

 

Cijene radionice / 120 min (2h):

Datum i vrijeme održavanja radionice:

Facebook